Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Moscova va răspunde la activitatea militară a NATO în apropiere de Rusia

© Sputnik / Владимир Астапкович / Trecere la banca de fotografiiПресс-конференция главы МИД РФ С. Лаврова
Пресс-конференция главы МИД РФ С. Лаврова - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Rusia își dorește restabilirea unor relații normale cu Occidentul, însă va răspunde la acțiunile NATO în apropierea frontierelor Rusiei, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 16 ian – Sputnik. Rusia vrea să restabilească relațiile cu SUA și UE, însă va răspunde la acțiunile NATO în apropierea frontierelor rusești, a declarat șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov.

“Suntem interesați în continuare de restabilirea unor relații normale cu Statele Unite și Uniunea Europeană pe principii de egalitate în drepturi și respectarea reciprocă a intereselor. Desigur, vom răspunde cum se cuvine la activitatea sporită a NATO și la apropierea infrastructurii militare a Alianței de frontierele rusești”, a declarat oficialul rus, la Moscova, în cadrul unei conferințe de presă.

Пресс-конференция главы МИД РФ С. Лаврова - Sputnik Moldova
Rusia
Serghei Lavrov: SUA nu au dorit să audă propunerile noastre privind INF

Relațiile între Rusia și statele occidentale s-au înrăutățit din cauza situației din Ucraina. Occidentul a acuzat Rusia de imixtiune, introducând sancțiuni. Pe 6 august, Moscova a luat un set de măsuri de răspuns și a introdus anumite restricții pentru mărfurile occidentale, substituind produsele de import cu produse autohtone. Totodată, partea rusă a subliniat în mai multe rânduri că promovarea unei politici a sancțiunilor în raport cu ea este contraproductivă. În lista mărfurilor interzise pentru import au fost incluse produse din carne și lactate, peștele, legumele, fructele și nucile.

În urma introducerii de către Rusia a unui embargo agro-alimentar, statele occidentale au pierdut peste 8,3 miliarde de dolari pe an. Astfel, în lista mărfurilor interzise au ajuns cele din SUA, Uniunea Europeană, Canada, Australia și Norvegia.

Fluxul de știri
0