Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Unii agenți economici se vor bucura de facilități la intrarea în regiunea transnistreană

© Sputnik / Irina LeahovaСнегопад в Тирасполе
Снегопад в Тирасполе - Sputnik Moldova
Abonare
Procedură simplificată de traversare a liniei administrative pentru agenții economici și centrele poștale ce deservesc locuitorii din raionul Dubăsari.

CHIȘINĂU, 15 ian – Sputnik. Autovehiculele care transportă mărfuri de primă necesitate și automobilele ce prestează servicii poștale vor trece, până pe data de 31 martie, printr-o procedură simplificată la traversarea liniei administrative cu regiunea transnistreană. Biroul politici de reintegrare anunță că la o înțelegere în acest sens s-a ajuns în cadrul negocierilor dintre părți.

Tren de pasageri - Sputnik Moldova
Politică
Chișinăul și Tiraspolul au prelungit acordul privind circulația feroviară

Potrivit părților, astfel va fi acordată asistența necesară antreprenorilor din raionul Dubăsari, dar și centrelor de poștă teritoriale care deservesc locuitorii din raion. Totodată, în condițiile de iarnă există riscul ca circulația bacului care traversează râul Nistru între satele Molovata, Molovata Nouă, Cocieri și Corjova să fie sistată.

Biroul politici de reintegrare anunță că ”va interveni cu sprijinul necesar în beneficiul locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului, cu menținerea concomitentă pe linia dialogului dintre Chișinău și Tiraspol a abordării privind necesitatea eliminării integrale și necondiționate a tuturor barierelor în calea liberei circulații a persoanelor, mărfurilor, serviciilor și mijloacelor de transport”.

Fluxul de știri
0