Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chișinăul și Tiraspolul au prelungit acordul privind circulația feroviară

© Photo : Facebook / CFR CălătoriTren de pasageri
Tren de pasageri - Sputnik Moldova
Abonare
Acordul privind circulația feroviară dintre Chișinău și Tiraspol a fost prelungit cu încă jumătate de an.

CHIȘINĂU, 4 ian – Sputnik. Autoritățile de la Chișinău și administrația de la Tiraspol au decis prelungirea cu încă jumătate de an a Protocolului „Cu privire la principiile reluării plenare a circulației trenurilor marfare prin regiunea transnistreană”, semnat la 30 martie 2012.

Встреча Игоря Додона и Вадима Красносельского - Sputnik Moldova
Politică
Totalurile întâlnirii dintre Dodon și Krasnoselski - Video

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a semnat Protocolul adițional la Decizia protocolară „Cu privire la principiile reluării plenare a circulației trenurilor marfare prin regiunea transnistreană”, prin care a fost prelungit termenul de acțiune al acesteia până la 30 iunie 2019.

Conform procedurilor stabilite, Protocolul adiţional a fost contrasemnat şi de către liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Protocolul prevede aplicarea în continuare a mecanismului de vămuire la stațiile „Bender-2” și „Râbnița” a mărfurilor transportate pe cale ferată prin regiunea transnistreană, cu implementarea principiului „one stop control” şi asigurarea liberei circulaţii a persoanelor, bunurilor şi serviciilor.

Un termen similar de 6 luni a fost extins și pentru introducerea produselor petroliere prin punctul de trecere a frontierei „Novosaviţcaia-Cuciurgan” cu asigurarea posibilității vămuirii acestor produse la postul vamal „Bender 2”. Decizia a fost luată la una din ultimele ședințe din anul 2018 a Guvernului de la Chișinău.

Actul normativ mai stipulează posibilitatea sistării procedurilor stabilite în cazul în care până la expirarea celor 6 luni va fi instituit controlul comun în punctul de trecere a frontierei de stat „Novosaviţcaia-Cuciurgan”.

Fluxul de știri
0