Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarație importantă a președintelui Dodon: Va participa sau nu la alegerile parlamentare

© Sputnik / Miroslav RotariИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
După ce a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu din Aleea Clasicilor din Chișinău, președintele Igor Dodon le-a spus jurnaliștilor dacă va participa sau nu la alegerile prezidențiale și dacă de Bobotează intra sau nu în apă.

CHIȘINĂU, 15 ian – Sputnic. În dimineața zilei în care s-au împlinit 169 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, președintele Igor Dodon a depus flori la monumentul acestuia din centrul Chișinăului, după care a făcut declarații pentru presă.

Президент Молдовы возложил цветы к бюсту Михая Эминеску  - Sputnik Moldova
Ce a fost Mihai Eminescu: moldovean sau român? Iată ce spune președintele Dodon

Dodon a fost întrebat dacă va participa sau nu la alegerile parlamentare pe lista PSRM, întrebare la care șeful statului a dat un răspuns echivoc, din care am putea înțelege că, cel mai probabil, nu va face acest lucru.

"Ați observat că încearcă să mă provoace diferiți actori politici pentru a intra în lupta electorală. Președintele Republicii Moldova, instituția prezidențială nu sunt parte a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Dacă voi participa sau nu, decizia va fi anunțată săptămâna viitoare. Dar cred că instituția prezidențială nu trebuie să fie implicată în lupta electorală pentru a se da provocărilor din partea unor actori care deja luptă pentru mandatul de deputat", a răspuns el.

În alt context el a fost întrebat cum s-a odihnit de sărbători cu familia. Dodon a răspuns că a avut o mică vacanță cu familia.

Ce crede Dodon despre anul 2019 și ce le-a dorit el moldovenilor>>>

"Mai avem o sărbătoare importantă sâmbătă – Boboteaza, când obișnuiesc să mă scald în apă rece. Sper că voi face și anul acesta", a mai precizat președintele Igor Dodon.

Fluxul de știri
0