Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Iohannis: Fără consens, aderarea României la Spațiul Schengen nu este posibilă

© REUTERS / Wolfgang RattaySchengen
Schengen - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului român a declarat că țara trebuie să facă progrese pentru a putea accede în Spaţiul Schengen.

CHIȘINĂU, 15 ian – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat marţi, la Cotroceni, că aderarea României la Spaţiul Schengen este imposibilă fără un consens în interiorul țării, menționând că toți lucrează ”la acest proiect”.

„Toată lumea e de acord că locul României e în Schengen. Cei mai convinşi suntem noi pentru că intrarea României ar îmbunătăţi securitatea în zonă. Este nevoie în acelaşi timp să facem şi noi câteva progrese. Fără consens aderarea la Schegen nu este posibilă şi lucrăm cu toţii la acest proiect”, a afirmat Iohannis, într-o declaraţie de presă comună cu preşedintele Sloveniei, Borut Pahor, transmite Mediafax.ro.

O clientă la centrul de acordare a vizelor Pony Express din Moscova - Sputnik Moldova
UE modifică regulile de călătorie în zona Schengen: Cum vor fi afectați moldovenii

La rândul său, Borut Pahor a declarat că a fost membru al Consiliului European între 2008 şi 2011 şi își amintește dezbaterile referitoare la aceste criterii pe care România trebuie să le îndeplinească pentru a intra în Spaţiul Schengen.

”Fostele criterii stabilite în trecut pentru unele ţări care voiau să fie membre au fost îndeplinite de România, însă iată că pentru România au fost impuse condiţii suplimentare”, a subliniat preşedintele sloven, Borut Pahor.

Pahor a mai menționat că toate statele ar trebui să îndeplinească aceleaşi criterii și că îți dorește ca România să facă parte din Spaţiul Schenghen.

Decizia finală pentru ca România să adere la Spaţiul Schengen trebuie luată în unanimitate de statele Uniunii Europene. În prezent, din Spaţiul Schengen fac parte 22 de state din cele 28 de țări membre ale Uniunii Europene.

Fluxul de știri
0