Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Candu vrea să devină șef la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică

© Photo : ANREANRE
ANRE - Sputnik Moldova
Abonare
Nouă persoane vor concura pentru două posturi vacante de Director al Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

CHIȘINĂU, 15 ian – Sputnik. Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a examinat dosarele depuse pentru concursul public de selectare a candidaților la două funcții vacante de Director al Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

La proba interviu au fost admise 9 persoane. Este vorba de Ion Candu, Oleg Popa, Constantin Bragoi, Ștefan Creangă, Viorel Gamurari, Sergiu Ungureanu, Svetlana Zapșa, Violina Șpac, Veaceslav Untila.

Decizia comisiei și CV-urile candidaților admiși vor fi publicate pe site-ul Parlamentului.

Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a anunțat concurs public pentru suplinirea a două funcții vacante de Director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Dosarele pentru concurs au fost depuse în perioada 30 noiembrie 2018 – 3 ianuarie 2019.

Парламент  - Sputnik Moldova
Politică
Ultima oră: O comisie din Parlament, în ședință – se decide viitoarea conducere la ANRE

Miercuri, 16 ianuarie, se încheie perioada în care candidații la alte trei funcții de Director al Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică pot depune dosarele pentru a participa la concurs.

Procedura de desfășurare a concursului este stabilită în Regulamentul privind procedura de organizare şi desfăşurare a concursului public pentru selectarea candidaţilor la funcţiile de Director al Consiliului de Administraţie al ANRE. Concursul va fi organizat de Comisia parlamentară economie, buget și finanțe.

Candidaţii pot depune dosarele complete la Comisia  economie, buget și finanțe până pe data de 16 ianuarie, între orele 08:00-17:00. Dosarele depuse după termenul-limită nu vor fi preluate.

La sfârșitul anului trecut toți cei cinci membri ai Consiliului de Administrație al ANRE au demisionat din funcție. Demisiile acestora au fost aprobate de Parlament. La mijlocul lui decembrie, directorul general al ANRE, Tudor Copaci, împreună cu alți doi directori ANRE, Sergiu Ciobanu și Octavian Lungu, au demisionat. Potrivit hotărârii Parlamentului, în toate cele trei cazuri, demisia intră în vigoare din data de 1 martie 2019.

La sfârșitul lunii noiembrie, alți doi directori ai Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și-au dat demisia. Este vorba despre Ghenadie Pârțu și Iurie Onică.

Ghenadie Pârțu și Iurie Onică au fost numiți în funcția de directori ai ANRE în luna iulie 2013. Sergiu Ciobanu și Octavian Lungu – în ianuarie 2014, iar Tudor Copaci – în martie 2017.

Instituția statului care stabilește prețul la gaze și energie rămâne fără conducere>>>

În conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare a concursului, Comisia economie, buget și finanțe urmează să evalueze rezultatele interviului și să selecteze candidații care au acumulat punctajul cel mai mare. Comisia prezintă Președintele Parlamentului candidații selectați, care urmează a fi aprobați de plenul Parlamentului. 

Potrivit Legii cu privire la energetică, Agenţia Națională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de Administraţie format din 5 directori. Membrii Consiliului de Administrație al ANRE sunt numiți prin hotărâre Parlament pentru un mandat de șase ani.

Fluxul de știri
0