Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șeful diplomației turce: Ankara nu se teme de amenințările lui Donald Trump

© Sputnik / Anton Denisov / Accesați arhiva multimediaAnkara
Ankara - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Șeful diplomației turce, Mevlüt Çavuşoğlu, l-a criticat pe președintele SUA, Donald Trump, pentru amenințările exprimate în Twitter în adresa Turciei.

CHIȘINĂU, 14 ian – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu, l-a criticat pe Donald Trump pentru mesajul publicat pe Twitter, în care președintele american amenință că SUA ar putea lua măsuri economice împotriva Ankarei în cazul în care aceasta va ataca unitățile de autoapărare kurde din Siria. Diplomatul și-a exprimat poziția la postul turc de televiziune NTV.

Recep Tayyip Erdogan - Sputnik Moldova
Erdogan: SUA atrag lumea într-un război economic prin practici comerciale „nechibzuite”

„Subiectele parteneriatului strategic nu se discută pe rețele de socializare. Avem deschise toate canalele oficiale cu SUA (...). Observăm că asupra lui Trump se exercită presiuni majore pentru ca acesta să nu retragă trupele din Siria. Iată de ce el se află într-o situație incomodă. Totuși, astfel de subiecte nu pot fi puse în discuție pe rețele de socializare”, a declarat Çavuşoğlu.

De asemenea, el a adăugat că Turciei nu îi este frică de amenințări, iar SUA și celelalte state trebuie să dea dovadă de respect față de Ankara.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, declarase anterior că Ankara este gata să demareze o operațiune militară la Est de Eufrat și în Manbij, împotriva unităților de autoapărare ale kurzilor sirieni, în cazul în care SUA nu le vor retrage.

Totuși, mai târziu, acesta a anunțat că va amâna declanșarea operațiunii militare în Siria, după discuția telefonică cu Donald Trump. În urma acestei discuții, președintele american a decis retragerea trupelor americane din Siria.

Fluxul de știri
0