Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șocant: Un violator în serie a primit despăgubiri de mii de euro de la stat

© Fotolia / Sakhorn38Un prigioniero
Un prigioniero - Sputnik Moldova
Abonare
Paradoxurile justiției: un violator care și-a agresat sexual chiar și propria mamă, a beneficiat de despăgubiri de la stat și reducerea pedepsei.

CHIȘINĂU, 10 ian – Sputnik. Caz surprinzător în România – un individ condamnat pentru mai multe violuri a primit mii de euro despăgubiri de la stat și reducerea pedepsei inițiale, în baza recursului compensatoriu, scrie ziuanews.ro.

Un violator în serie din România a primit despăgubire aproape 15.000 de lei, adică 3.000 de euro, pentru condiţiile din închisoarea unde şi-a ispăşit pedeapsa. Totodată, acesta a beneficiat şi de o reducere a pedepsei cu 180 de zile, deși bărbatul a fost condamnat de mai multe ori pentru violuri si tentative de viol.

Ребенок - Sputnik Moldova
Societate
Decizia instanței în cazul bărbatului de la Hâncești care și-a violat fiica minoră

Potrivit sursei, Petru Herea-Cristea a fost condamnat de trei ori pentru mai multe violuri şi tentative de viol. De fiecare dată, însă, a fost eliberat condiţionat înainte de a-şi executa sentinţa. Ultima dată, bărbatul a ajuns în faţa judecătorilor după ce în 2017, la puţin timp după ce a ieşit din penitenciar, a încercat să-şi siluiască propria mamă.

Curtea de Apel Oradea a fost obligată să îi taie din pedeapsă 180 de zile după ce Petru Herea Cristea a invocat, în baza legii recursului compensatoriu, "condiţiile necorespunzătoare" în care a stat, timp de doi ani şi jumătate în Penitenciarul Satu Mare. În plus, statul român a fost obligat de CEDO să-i plătească 3.000 de euro pentru aceleaşi condiţii necorespunzătoare în care a fost ţinut după gratii timp de 10 luni.

Fluxul de știri
0