Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din rău în mai rău: ninsori puternice, viscol și ger năprasnic

© Sputnik / Miroslav RotariСнег
Снег  - Sputnik Moldova
Abonare
Vremea rea a pus stăpânire pe toată țara - două avertizări cod galben, ninsori abundente și temperaturi deosebit de joase.

CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik. Condiții meteo și mai dificile în ultima zi de muncă din această săptămână. ninsoarea va fi și mai abundentă astăzi, în deosebi în centrul și sudul zării.

Vremea va fi deosebit de geroasă chiar și în timpul zilei. Temperaturile diurne vor coborî până la -5..-7 grade Celsius. Noaptea se vor înregistra minime de -12..-14 grade.

Totodată, pe teritoriul țării sunt în vigoare două avertizări cod galben, de condiții complicate ale vremii și de gheață instabilă.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis avertizarea hidrologică joi, aceasta fiind valabilă până pe 18 ianuarie.

Drum înzăpezit - Sputnik Moldova
Societate
Salvatorii și polițiștii sunt în alertă: Este mai bine să rămâneți acasă

Specialiștii avertizează că, în legătură cu ninsoarea care a căzut în ultimele ore, în râurile mici și bazinele acvatice din țară, gheața va fi instabilă și camuflată de zăpadă. Astfel, ieșirea pe gheață va prezenta pericol sporit.

Sunt atenționați în special pescarii să fie prudenți și părinții să-și supravegheze copiii.

Amintim că până vineri este în vigoare și avertizarea meteorologică de condiții complicate ale vremii.

În perioada menționată pe teritoriul țării vor cădea precipitații puternice sub formă de lapoviță și ninsoare. Vineri ninsoarea va fi și mai puternică. Temporar va viscoli, pe drumuri se vor forma troiene, pe firele electrice și crengi depuneri de lapoviță și polei, iar vântul se va intensifica.

Fluxul de știri
0