Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Situația la frontieră: Ce puncte de trecere trebuie să le evitați

Abonare
Din cauza condițiilor complicate ale vremii, călătorii sunt îndemnați să evite deplasarea prin punctul de trecere a frontierei cu România, Leușeni-Albița.

CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik. Toate punctele de trecere de la frontiera Republicii Moldova cu Ucraina și România activează în regim normal. Condițiile meteo nu au influențat nici într-un fel fluxul de persoane și mijloace de transport, anunță Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.

Zăpadă - Sputnik Moldova
Moldova sub zăpadă: Există riscul dereglării unor activități socio-economice

Totodată, în această dimineață, angajații Poliției de Frontieră au fost informați de colegii din România precum că sunt instituite pe partea română restricții de circulație pe anumite porțiuni de drum care duc spre punctul de trecere Leușeni – Albița.

”Călătorii sunt rugați să evite pe cât este posibil deplasarea prin acest punct de trecere”, avertizează responsabilii de la Poliția de Frontieră.

În cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.

În același timp, Serviciul Vamal al Republicii Moldova a comunicat cu puțin timp în urmă că, spre direcția Iași, circulația este interzisă doar pentru vehiculele de mare tonaj, însă, potrivit informațiilor din post, mulți șoferi de autoturisme, la fel, au luat decizia de a face cale întoarsă.

Totodată, din cauza ninsorilor abundente de pe teritoriul Ucrainei și a poleiului format pe carosabil, este interzisă circulația autocarelor înspre posturile vamale Basarabeasca și Ceadâr – Lunga 2.

Depunerile de gheață au afectat și circulația peste râul Nistru, prin postul vamal de tip debarcader ”Molovata”, activitatea căruia a fost temporar sistată. 

Moldova se află sub cod galben de condiții complicate ale vremii. Avertizarea a fost emisă în legătură cu înaintarea pe teritoriul țării a ciclonului sudic. În această perioadă, potrivit meteorologilor, vor cădea precipitații puternice de 15-20 de litri pe metrul pătrat, izolat de până la 25 de litri. Va viscoli, pe drumuri se vor forma troiene, pe firele electrice și crengi se vor depune lapovița și polei. Vântul nord-vestic se va intensifica pe 11 ianuarie de până la 15-20 de metri pe secundă.

 

Fluxul de știri
0