Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova sub zăpadă: Există riscul dereglării unor activități socio-economice

© Sputnik / Rodion ProcaZăpadă
Zăpadă - Sputnik Moldova
Abonare
Compania Gas Natural Fenosa anunță că, în condițiile codului galben de înrăutățire a vremi,i poate fi afectată buna funcţionare a reţelelor electrice, generând astfel situaţii de insecuritate şi eventuale întreruperi avariate în furnizarea energiei electrice.

CHIȘINĂU, 10 ian – Sputnik. Codul galben de condiții complicate ale vremii, care a intrat în vigoare de astăzi în Moldova, poate cauza dereglări ale activităţilor socio-economice, inclusiv daune materiale. În special, este vorba de activitatea Companiei Gas Natural Fenosa.

”În contextul acestui avertisment emis de Serviciul Hidrometeorologic de Stat și anticipând posibile consecințe ale impactului condițiilor meteo asupra rețelelor electrice, ”Red Union Fenosa” își asigură consumatorii că va întreprinde toate acţiunile pentru înlăturarea operativă a eventualelor defecţiuni sau avarii”, menționează compania într-o notă informativă.

Totodată, întreprinderea atrage atenţia  agenților economici şi a populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice în situaţii de intemperii sau de avarie.

Consumatorii sunt rugați să anunțe despre orice incident furnizorul de energie electrică.

Zăpadă pe carosabil în nordul ţării - Sputnik Moldova
Societate
Informații de ultimă oră despre starea drumurilor din țară: Politia vine cu un avertisment

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare meteorologică de cod galben de condiții complicate ale vremii. Avertizarea a intrat în vigoare pe data de 10 ianuarie și va fi valabilă până vineri, 11 ianuarie.

Codul galben de condiții complicate ale vremii a fost emis în legătură cu înaintarea pe teritoriul țării a ciclonului sudic. În această perioadă, potrivit meteorologilor, vor cădea precipitații puternice de 15-20 de litri pe metrul pătrat, izolat de până la 25 de litri.

Pe 10 ianuarie, predominant vor cădea precipitații sub formă de zăpadă, în jumătatea de sud a țării – sub formă de ploaie și lapoviță. Pe 11 ianuarie – sub  formă de zăpadă.

Temporar va viscoli, pe drumuri se vor forma troiene, pe firele electrice și crengi se vor depune lapovița și polei. Vântul nord-vestic se va intensifica pe 11 ianuarie de până la 15-20 de metri pe secundă.

Fluxul de știri
0