Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

OSCE consideră inadmisibilă neadmiterea observatorilor Rusiei la alegerile din Ucraina

© Sputnik / Сергей Аверин / Accesați arhiva multimediaLogotipul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa
Logotipul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa - Sputnik Moldova
Abonare
OSCE va continua înregistrarea tuturor doritorilor de a se afla în calitate de observator la alegerile prezidențiale din Ucraina.

CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik. Ingibjorg Solrun Gisladottir, directorul Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (BIDDO), în scrisoarea adresată ministrului de Externe al Ucrainei, Pavel Klimkin, a calificat drept inadmisibilă solicitarea acestuia de a nu fi admiși observatorii din Federația Rusă la alegerile prezidențiale din Ucraina, a declarat pentru RIA Novosti reprezentantul permanent al Rusiei pe lângă OSCE, Aleksandr Lukașevici.

Акция в поддержку Кирилла Вышинского у посольства Украины - Sputnik Moldova
Societate
Soarta lui Vîșinski în Ucraina, în vizorul OSCE

Anterior, Klimkin a comunicat că în scrisoarea adresată directorului BIDDO a solicitat să fie trimisă o misiune de observare la alegerile prezidențiale din Ucraina în care a menționat că MAE al Ucrainei nu va accepta cererile de înregistrare ale observatorilor ruși la aceste alegeri.

„Directorul BIDDO deja a reacționat la scrisoarea lui Klimkin, spunând că acest lucru este inadmisibil și că ei vor continua să înregistreze toți doritorii, cu atât mai mult că, oficial, BIDDO a invitat toate țările-participante să-și delege experții, specialiștii pentru a participa la această misiune, fără nici un fel de restricții”, a spus Lukașevici.

Totodată, acesta susține că Ingibjorg Solrun Gisladottir „a dat de înțeles că nu este sigură 100% de rezultatul final și că președintele actual al OSCE a dat imediat indicații reprezentanților săi de a face legătura cu partea ucraineană”.

Fluxul de știri
0