Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldoveni, reținuți în Spania: Iată ce infracțiuni au comis

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Mai mulți cetățeni moldoveni, români și spanioli au fost reținuți de oamenii legii din Spania pentru că ar fi comercializat droguri.

CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik. Aproximativ 25 de persoane, dintre care și moldoveni, au fost reținute în Spania pentru că ar fi comercializat marijuană. Garda Civilă spaniolă a anunțat vineri confiscarea unei cantități record de 2.700 de kilograme de marijuana de contrabandă, scrie presa spaniolă.

țigări de contrabandă - Sputnik Moldova
Societate
Cetățenii moldoveni, pe primul loc la contrabanda cu țigări în România

Operaţiunea s-a concentrat pe regiunea Catalonia (nord-est), agenţii reuşind, în cadrul acţiunii, destructurarea a două plantaţii de marijuana în două localităţi din zonă. De asemenea, au fost interceptate camioane care transportau droguri ascunse în obiecte sportive şi decorative, baloţi de lucernă, containere de vin şi bere sau droguri în transporturi de legume cu destinaţia Regatul Unit şi Olanda, a precizat Garda Civilă, într-un comunicat.

Principalii lideri ai organizaţiei erau britanici şi olandezi, iar ceilalţi membri sunt originari din Spania, Brazilia, România, Republica Moldova şi Lituania. Gruparea utiliza o reţea de companii fictive pentru a da aparenţă legală activităţilor şi se estimează că ar fi putut obţine câştiguri de aproximativ 30 de milioane de euro.

Cocaină - Sputnik Moldova
Incredibil: Navă sub pavilion moldovenesc, prinsă cu 1,4 tone de cocaină la bord - detalii

Investigaţia a început în luna aprilie a anului trecut, după capturarea a 400 kg de marijuana şi a 20 kg de haşiş ascunse într-un camion cu legume care încerca să iasă din Spania cu destinaţia Olanda. A fost descoperită atunci existenţa unei grupări axate pe cultivarea, prepararea şi distribuţia marijuanei şi haşişului, cu mai multe celule active, a cărei activitate era localizată în diverse puncte din Catalonia şi Ţara Bascilor (nord).

Agenţii au realizat 17 percheziţii la domicilii şi depozite industriale, în cadrul cărora au confiscat 160.000 de euro în numerar, dintre care 75.000 îngropaţi în podeaua unui garaj de către un lider al grupării, dar şi articole legate de prepararea drogului în vederea vânzării şi o armă de foc.

 

Fluxul de știri
0