Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: Navă sub pavilion moldovenesc, prinsă cu 1,4 tone de cocaină la bord - detalii

© Pixabay / stevepbCocaină
Cocaină - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile spaniole au descoperit aproximativ 1,5 tone de cocaine aflate la bordul unei nave sub pavilion moldovenesc.

CHIȘINĂU, 23 oct – Sputnik. La o distanță de 980 de mile marine de insulile Canare, Poliția spaniolă a reținut o navă sub pavilion moldovenesc, la bordul căreia se aflau 1,4 tone de cocaină, informează Poliția spaniolă.

Poliția din Spania precizează că nava a venit din Turcia în America de Sud, iar de acolo a traversat Oceanul Atlantic, îndreptându-se spre Spania. Lotul a fost ridicat în cadrul unei operațiuni comune a polițiștilor spanioli cu forțele navale din Spania și a Administrația Antidrog (Agenție în cadrul Ministerului Justiției din SUA). Au fost reținuți zece membri ai echipajului - cetățeni ai Ucrainei, Georgiei, Bulgarei și Turciei.

Solicitați de Sputnik Moldova, Ministerul Economiei au declarat că sunt făcute verificări pentru a vedea dacă într-adevăr nava era sub pavilionul Moldovei.

Pe prcursul anului 2017, autoritățile spaniole au confiscat 477 de tone de droguri, cu 30 la sută mai mult decât în 2016.

Fluxul de știri
0