Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Armata Naţională este pregătită să acţioneze în zonele afectate de ninsori

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Peste 500 de militarii sunt gata să intervină în sprijinul autorităţilor publice locale cu unităţi de tehnică cu capacitate de trecere sporită pentru intervenţii în condiţii de zăpadă abundentă.

CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik. Armata Naţională este pregătită să intervină cu militari şi unităţi de tehnică specială pentru lichidarea consecinţelor ninsorilor abundente.

Зима - Sputnik Moldova
Situația în Chișinău scapă de sub control: Primăria cere ajutorul Guvernului

Potrivit comandantului Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Cutie, 500 de  militarii sunt gata să intervină în sprijinul autorităţilor publice locale cu unităţi de tehnică cu capacitate de trecere sporită pentru intervenţii în condiţii de zăpadă abundentă.

Totodată, în unităţile din garnizoanele militare din sudul, centrul şi nordul ţării, au fost create echipe mobile, care pot fi implicate la necesitate la deblocarea şi deszăpezirea localităţilor şi drumurilor naţionale.

Centrul Operaţional de Comandă al Armatei Naţionale menţine legătura permanentă cu Centrul Operațional de Dirijare în Situații Excepționale al IGSU în vederea coordonării eventualelor lucrări de deszăpezire.

Fluxul de știri
0