Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pe aici nu se trece: Circulație suspendată pe unele străzi din Capitală din cauza ninsorii

© Sputnik / Miroslav RotariСнег
Снег - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În condiții de ninsoare, autoritățile locale îndeamnă cetățenii să-și lase mașinile personale acasă și să utilizeze transportul public.

CHIȘINĂU, 10 ian – Sputnik. În contextul modificării condițiilor meteo, Primăria municipiului Chișinău a informat cum se desfășoară circulația în oraș în orele dimineții.

Ținând cont de faptul că meteorologii au emis pentru zilele de joi și vineri cod galben de condiții meteo complicate, fiind așteptate lapoviță și ninsori abundente, autoritățile informează că drumurile în pantă, în special, străzile: Ganea, Timiş, Poştei, Vadul lui Vodă, Paris, Podul Înalt, Căuşeni şi stradela Uzinelor, pe timp de ninsoare sunt declarate închise, chiar dacă serviciile de deszăpezire intervin şi în zonele respective.

Zăpadă pe carosabil în nordul ţării - Sputnik Moldova
Societate
Informații de ultimă oră despre starea drumurilor din țară: Politia vine cu un avertisment

Autoritățile administrației publice locale îndeamnă cetățenii să utilizeze transportul public, în defavoarea mașinilor personale; automobiliștii să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a evita aglomerarea traficului și a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util. De asemenea, agenții economici din Chişinău și gestionarii de imobile sunt chemați să cureţe zăpada în zonele în care activează.

Potrivit primăriei, în dimineaţa zilei de astăzi, ”la linie au fost emise 307 troleibuze şi 91 de autobuze. La această oră, în capitală se circulă în condiții de iarnă, iar serviciile de profil intervin pentru depășirea situațiilor problematice apărute”.

Întreprinderea Municipală Regia „Exdrupo" a început intervenția pe străzi de la ora 04.00, prin împrăștiere de antiderapant. Se acţionează, prioritar, pe străzile principale, pe arterele pe care circulă transportul public şi pe căile de acces către suburbii.

De la ora 08.00, Regia lucrează cu 28 de utilaje, pe timp de zi, iar noaptea va interveni cu 60 de autospeciale.

În acelaşi timp, Regia locativ-comunală intervine de la ora 08.00, cu 35 de utilaje cu perie și lamă şi cu 350 de muncitori, la curățarea căilor de acces în cartiere, a trotuarelor şi a staţiilor de aşteptare a transportului public.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

Fluxul de știri
0