Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Informații de ultimă oră despre starea drumurilor din țară: Politia vine cu un avertisment

© Photo : Facebook / INPZăpadă pe carosabil în nordul ţării
Zăpadă pe carosabil în nordul ţării - Sputnik Moldova
Abonare
În prezent, ninge în toată țara iar drumurile sunt acoperite de zăpadă.

CHIȘINĂU, 10 ian – Sputnik. După cum au atenționat anterior meteorologii, astăzi și mâine vom avea parte de precipitații puternice. La această oră ninge în toată țara iar drumurile sunt acoperite de zăpadă.

Inspectorii de patrulare informează că precipitațiile sunt mai intense în sudul și centrul țării, unde și stratul de zăpadă de pe șosele este mai consistent. Totuși, transportul se deplasează în prezent fără dificultăți.

Ninsori în Moldova - Sputnik Moldova
Greul abia începe: Vremea s-a schimbat radical în toată țara

Echipajele de patrulare activează permanent, iar șoferii sunt atenționați că, pentru siguranța lor, în astfel de condiții trebuie să circule cu 20-30 km mai puțin decât limita permisă.

Pe parcursul nopții la menținerea circulației rutiere au fost implicate 54 de echipaje și 96 de ofițeri de patrulare.

Inspectoratul_Național_de_Patrulare le recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze viteza la condiţiile de drum şi trafic.

Meteorologii au emis pentru astăzi și mâine cod galben de condiții meteo complicate – vor cădea precipitații mixte sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. Totodată, în această perioadă temporar va viscoli, pe drumuri se vor forma troiene, pe firele electrice și crengi vor fi depuneri de lapoviță și polei.

Fluxul de știri
0