Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O nouă alertă meteo: Avertizarea de ultimă oră a meteorologilor

© Sputnik / Miroslav RotariСнег
Снег  - Sputnik Moldova
Abonare
În Moldova au fost emise două coduri galbene. Meteorologii și hidrologii avertizează despre condițiile complicate ale vremii și despre gheața subțire pe lacuri și râuri.

CHIȘINĂU, 9 ian – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis astăzi, 10 ianuarie, un nou cod galben. Hidrologii avertizează despre gheața subțire pe lacuri și râuri.

Potrivit hidrologilor, în legătură cu zăpada căzută, în râurile mici și bazinele acvatice din ţară, gheața va fi instabilă și camuflată cu zăpadă, iar ieșirea pe ea va prezenta pericol sporit.

”Atenționăm pescarii să fie prudenți și părinții să-și supravegheze copiii”, avertizează hidrologii.

Codul galben de gheață subțire va fi menținut până pe data de 18 ianuarie.

Zăpadă - Sputnik Moldova
Moldova sub zăpadă: Există riscul dereglării unor activități socio-economice

Moldova se mai află sub cod galben de condiții complicate ale vremii. Acesta va fi valabil până vineri, 11 ianuarie.

Codul galben de condiții complicate ale vremii a fost emis în legătură cu înaintarea pe teritoriul țării a ciclonului sudic. În această perioadă, potrivit meteorologilor, vor cădea precipitații puternice de 15-20 de litri pe metrul pătrat, izolat de până la 25 de litri.

Pe 10 ianuarie, predominant vor cădea precipitații sub formă de zăpadă, în jumătatea de sud a țării – sub formă de ploaie și lapoviță. Pe 11 ianuarie – sub  formă de zăpadă.

Temporar va viscoli, pe drumuri se vor forma troiene, pe firele electrice și crengi se vor depune lapovița și polei. Vântul nord-vestic se va intensifica pe 11 ianuarie de până la 15-20 de metri pe secundă.

Fluxul de știri
0