Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon i-a scris o scrisoare lui Dmitri Medvedev

© Sputnik / Miroslav RotariBiroul președintelui Republicii Moldova
Biroul președintelui Republicii Moldova  - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova i-a expediat premierului rus o scrisoare oficială în care se referă la impedimentele care sunt create pentru agenții economici din țară odată cu intrarea în vigoare a unei hotărâri a Guvernului rus.

CHIȘINĂU, 10 ian – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a expediat premierului rus, Dmitri Medvedev, o scrisoare oficială care se referă la Hotărârea Guvernului Federației Ruse, care a provocat anumite dificultăți pentru exportul moldovenesc.

Встреча Игоря Додона с Олегом Васнецовым - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon a discutat cu ambasadorul rus situația politică din Moldova

Din 1 ianuarie 2019, Rusia a anulat taxele de import pentru mai multe categorii de mărfuri din Republica Moldova, realizând astfel înțelegerile la care au ajuns anterior de Președinții Federației Ruse și Republicii Moldova. Totodată, din 1 ianuarie, a intrat în vigoare o altă Hotărâre a Guvernului rus prin care este interzis importul mărfurilor ucrainene în Rusia, precum și a mărfurilor din alte țări, care sunt introduse pe teritoriul Federației Ruse prin tranzitarea teritoriului Ucrainei.  

”Această hotărâre a creat riscuri pentru anumite categorii de mărfuri moldovenești, cum ar fi produsele vinicole și conservele, întrucât, potrivit noilor reguli, acestea trebuie livrate pe teritoriul Rusiei, evitând Ucraina, ceea ce sporește semnificativ cheltuielile de transport”, constată șeful statului, care anunță că pentru soluționarea problemei respective este în contact cu conducerea Federației Ruse.

Președintele Republicii Moldova dă asigurări agenților economici din Moldova că a luat la control personal rezolvarea problemei, iar soluția va fi identificată în zilele apropiate.

Fluxul de știri
0