Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon a discutat cu ambasadorul rus situația politică din Moldova

© Photo : Facebook / Dodon IgorВстреча Игоря Додона с Олегом Васнецовым
Встреча Игоря Додона с Олегом Васнецовым - Sputnik Moldova
Abonare
Oficialii au mai discutat despre relațiile bilaterale și au stabilit unele obiective pentru următoarele luni.

CHIȘINĂU, 4 ian – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut  astăzi, 4 ianuarie, o întrevedere cu ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federației Ruse în țara noastră, Oleg Vasneţov.

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon: În Moldova avem o dublă guvernare

Potrivit unui comunicat al Președinției, Dodon și Vasnețov au făcut un schimb de opinii privind situația politică internă și externă din țară. Oficialii au mai discutat despre relațiile bilaterale și au stabilit unele obiective pentru următoarele luni.

Șeful statului a adresat sincere mulțumiri pentru realizarea în practică a înțelegerilor pe care le-a avut cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. Dodon s-a referit la adoptarea de către guvernul rus a deciziei privind anularea, de la 1 ianuarie 2019, a taxelor vamale la exportul către Rusia a mai multor categorii de produse moldovenești, precum și la aplicarea de către autoritățile ruse a amnistiei migraționale de care vor beneficia sute de mii de moldoveni.

De asemenea, Igor Dodon și Oleg Vasnețov au discutat despre elaborarea unui plan de acțiuni de marcare a anului 2019 – Anul Republicii Moldova în Federația Rusă.

Președintele Republicii Moldova a transmis sincere condoleanțe poporului rus în legătură cu tragedia din Magnitogorsk.

Fluxul de știri
0