Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Polițiștii în alertă: Vin zile de coșmar pentru șoferii moldoveni

Abonare
Toți șoferii care intenționează să pornească la drum lung în perioada următoare trebuie să țină cont de mai multe recomandări făcute de autorități.

CHIȘINĂU, 9 ian - Sputnik. Conducătorii auto sunt avertizați ca în următoarele zile condițiile climatice se va înrăutăți brusc, va ninge în toată țara, iar temperaturile vor scădea până la – 6 grade Celsius pe timp de zi, iar noaptea va coborî până la minus – 10 grade.

Inspectoratul Național de Patrulare îi îndemnă pe șoferii care pornesc la drum să fie vigilenți și să țină cont de câteva recomandări:

  • să circule, atât în localităţi, cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă;
  • să folosească luminile de întâlnire atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, pentru a reduce riscul producerii accidentelor rutiere;
  • să țină cont de faptul că atunci când afară este zăpadă, distanţele sunt mai greu de apreciat;
  • în caz că rămâneți în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

Снег  - Sputnik Moldova
Alertă meteo în Moldova: Vremea se va schimba radical în orele următoare
Totodată, celo care pornesc la drum lung în aceste zile, autoritățile le recomandă ca să aibă rezervorul mașinii plin, apă pentru 24 de ore, alimente, o pătură caldă, termos cu ceai, telefonul încărcat și trusa medicală. În caz de necesitate, apelați la cel mai apropiat echipaj de patrulare sau sunați la 112.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis miercuri, 9 ianuarie, o avertizare meteorologică de cod galben de condiții complicate ale vremii. Avertizarea va intra în vigoare pe data de 10 ianuarie și va fi valabilă până vineri, 11 ianuarie.

Codul galben de condiții complicate ale vremii a fost emis în legătură cu înaintarea pe teritoriul țării a ciclonului sudic. În această perioadă, potrivit meteorologilor, vor cădea precipitații puternice de 15-20 de litri pe metrul pătrat, izolat de până la 25 de litri.

Fluxul de știri
0