Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

The National Interest: Tancul rusesc T-90S îl eclipsează pe rivalul său american

© Sputnik / Aleksey Vladykin / Accesați arhiva multimediaT-90S
T-90S - Sputnik Moldova
Abonare
Modest în design, dar fiabil și ieftin: tancul rusesc T-90S rămâne a fi foarte popular pe piața internațională a armelor și îl eclipsează pe rivalul său american M1 Abrams, scrie revista americană The National Interest.

București, 9 ian – Sputnik, Doina Crainic. În 2011, Armata rusă a suspendat comenzile interne pentru tancurile sale eficiente și ieftine T-90, dar continuă să ofere modelul său de export, T-90S, scrie The National Interest.

Drona subacvatică Poseidon - Sputnik Moldova
Rusia
Poseidon: Armata rusă dezvăluie viteza dronei sale subacvatice

Presa rusească a anunțat la începutul acestei săptămâni că Vietnamul a primit peste treizeci de unități T-90S și T-90SK, primul lot dintr-o comandă plasată în 2016 pentru 64 de tancuri.

Introdus în 1992 de producătorul Uralvagonzavod, tancul de luptă T-90 a devenit rapid principala maşină de luptă blindată a armatei ruse, constituind o îmbinare eficientă de putere de foc, manevrabilitate și durabilitate.

Rezistând dublei tentații de a copia rivalul american M1 Abrams și de a aborda un concept complet nou, inginerii ruși au optat pentru o soluție simplă care să combine cele mai bune principii de proiectare ale tancurilor anterioare T-72 și T-80, explică revista.

Trebuie remarcat că au realizat acest obiectiv la aproape jumătate din costul de producție a tancului M1 Abrams. Astfel, modelul T-90 a reprezentat o strategie de atragere a importatorilor globali care preferă funcționalitatea rentabilă, potrivit revistei.

”Ușanca” ca piesă de interes turistic - Sputnik Moldova
Rusia
Armata Rusă: Adio, legendara ”ușanca”! - Foto

T-90S a avut un mare succes la export în ultimul deceniu. A fost cumpărat de India, Azerbaidjan, Turkmenistan, Algeria și Libia. Chiar și guvernul irakian a fost de acord să cumpere peste treizeci de tancuri T-90S pentru a-l înlocui pe mai scumpul M1 Abrams, în urma disputei sale diplomatice cu Washingtonul.

The National Interest mai notează că succesorul tancului de export T-90S, T-90MS, care este semnificativ mai puternic, dar și mai scump, este propus mai degrabă ca un adaos la T-90S, nu ca un înlocuitor strict. Kremlinul urmăreşte să se orienteze către diferite segmente ale pieței de blindate, continuând să ofere tancul T-90S, care rămâne viabil într-o serie largă de conflicte de intensitate medie din lumea a doua și a treia, încheie publicaţia.

Fluxul de știri
0