Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Poseidon: Armata rusă dezvăluie viteza dronei sale subacvatice

© Photo : Russian Defence Ministry / Accesați arhiva multimediaDrona subacvatică Poseidon
Drona subacvatică Poseidon - Sputnik Moldova
Abonare
Drona subacvatică Poseidon, dezvoltată recent de industria militară rusă, depășește cu mult caracteristicile celor existente în prezent în lume.

CHIȘINĂU, 9 ian – Sputnik, Doina Crainic. Drona subacvatică rusească UAV Poseidon se poate deplasa cu o viteză de aproape 110 noduri sau cu peste 200 kilometri pe oră, dezvăluie presa rusească, referindu-se la o sursă din cadrul complexului militar-industrial, potrivit Sputnik France

Potrivit sursei, drona, odată ce a părăsit submarinul care o transportă, poate ajunge la această viteză la adâncimi de peste un kilometru. Acest lucru este posibil datorită unei perne cu bule de aer care înconjoară drona.

Ракета Авангард - Sputnik Moldova
Rusia
În 2019, Armata rusă va fi dotată cu rachete Avangard şi submarine din clasa Borei-A

De asemenea, torpila rusească Chival-2 de tip supercavitație, echipată cu un motor cu reacție, este capabilă să atingă o astfel de viteză, deplasându-se la peste 370 kilometri pe oră. Dar, spre deosebire de Poseidon, aceasta poate fi folosită doar la adâncimi mici, iar raza sa de acţiune nu depășește zece kilometri.

O altă particularitate a dronei Poseidon este capacitatea acesteia de a face manevre, de a schimba direcția și adâncimea. Acest lucru face ca drona să fie de neînvins în faţa mijloacelor existente de luptă.

Anterior, s-a anunţat că drona a fost testată într-un mediu marin la care nu pot pătrunde agenţiile de informații străine.

Fluxul de știri
0