Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vreme de coșmar în Europa: Mai multe țări, îngropate sub zăpadă

© REUTERS / MICHAEL DALDERNinsori abundente în Germania
Ninsori abundente în Germania - Sputnik Moldova
Abonare
Intemperia a luat deja mai mult de zece vieți în Germania, Austria, Italia și Grecia, care au fost afectate de un val puternic de ninsoare și aer polar.

CHIȘINĂU, 9 ian - Sputnik. Ninsorile abundente din ultimele zile și gerurile neobișnuite au provocat probleme enorme în Europa – stratul de zăpadă a ajuns până la un metru și jumătate în Germania și Austria, iar în stațiunile montane depășește chiar și trei metri, după ce aici a nins neîntrerupt timp de mai multe zile.

Зима  - Sputnik Moldova
Situație excepțională în Grecia: oameni morți, drumuri închise, trenuri anulate

În acest context, în țările respective a fost instituit cod roșu, mai multe drumuri au fost închise, nu funcționează școlile. Situația se va agrava în continuare fiindcă și în această noapte va continua să ningă puternic, scrie duigi24.ro.

Situație gravă și în Grecia, care a fost afectată de zăpadă și ger pătrunzător, neobișnuite pentru locuitorii de aici. În unele zone ale țării, mercurul din termometre a coborât chiar până la minus 23 de grade Celsius. Trei persoane au murit lângă Atena, acestea aflându-se într-o maşină care a fost luată de viituri.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile a fost perturbată și circulația transportului public. Au fost suspendate de asemenea numeroase curse feroviare, iar unele zboruri au fost redirecționate spre alte aeroporturi.

Și Italia a fost afectată de valul de aer polar, în deosebi nordul țării. Vântul puternic şi stratul consistent de zăpadă au paralizat circulaţia.

Iarnă - Sputnik Moldova
Prognoza meteo: Un ciclon de aer rece a pus stăpânire în aceste zile pe Moldova

Temperaturi foarte scăzute și în unele zone ale României. Astfel, la Întorsura Buzăului s-au înregistrat, în noaptea de marţi spre miercuri, minus 26,1 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, sunt aşteaptate ninsori și în următoarele zile, iar temperaturile se vor menţine în continuare scăzute în depresiune.

În anii anteriori, în zonă s-au înregistrat temperaturi şi mai scăzute - pe 8 ianuarie 2015 la Întorsura Buzăului au fost minus 34,6 grade Celsius, iar pe 10 ianuarie 2017, minus 32 de grade Celsius, potrivit romaniatv.net.

Vremea va fi rece în continuare și în Moldova, însă gerul va mai scădea în intensitate. Astăzi ar putea să fulguiască ușor în nordul și centrul țării. Joi însă lapovița și ninsoarea vor cuprinde toată țara.

Fluxul de știri
0