Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În 2019, Armata rusă va fi dotată cu rachete Avangard şi submarine din clasa Borei-A

Abonare
Planurile de perspectivă au fost prezentate de Ministerul rus al Apărării într-un raport anual.

CHIȘINĂU, 2 ian – Sputnik. Șeful departamentului militar, Serghei Shoigu, a menționat că progresul va fi o continuare a dezvoltării forțelor armate în 2018, proces care merge pe toate liniile, de la modernizarea de arme și echipamente, până la economiile realizate prin introducerea de noi carduri electronice de identitate pentru oamenii în epoleți, notează RT

În 2018, forțele nucleare rusești și-au testat capacitatea de a răspuns prompt la o amenințare nucleară.

Lansările de rachete au fost testate cu implicarea submarinului strategic nuclear Iuri Dolgoruki și a bombardierului modernizat Tupolev Tu-160.

O armă de temut este și sistemul hipersonic Kinjal cu care sunt dotați interceptorii Mig-31, care patrulează spațiul aerian al Mării Negre și Mării Caspice.

Au fost menționate, de asemenea, testările complexului laser Peresvet, care au început pe 1 decembrie.  Unii experți în domeniul Apărării consideră că aceasta armă poate anihila sateliții Pământului prin dezactivarea senzorilor optici ai acestora.

Totodată, ministrul a anunțat că, în 2019, va intra în funcţiune submarinului nuclear Kniaz Vladimir, primul din noua linie Borei-A. Nava are capacități îmbunătățite de a evita detectarea prin sistemele radar, precum și echipamente modernizate de comunicații.

O altă armă care urmează să intre în serviciu anul viitor este sistemul hipersonic Avangard. Cu focoase de acet tip, purtate de rachete Yars, va fi dotat un regiment al armatei.

Ecologizarea zonei arctice

Armată va continua să dezvolte și infrastructura sa arctică, cu aerodromuri și stații de radare.

​De asemenea, în 2019, Rusia va finaliza procesul de ecologizare a zonei arctice. În urmă activității bazelor militare sovietica acolo a rămas un nivel de poluare de aproximativ 9%, dar până la sfârșitul anului curent această cifră va fi redusă la zero.

Fluxul de știri
0