Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În Federația Rusă vor fi înființate universități pentru „educarea roboților”

© Sputnik / Alexandre Ovcharov / Accesați arhiva multimediaTestarea robotului salvator
Testarea robotului salvator - Sputnik Moldova
Abonare
În Rusia vor fi deschise universități pentru învățarea roboților și inteligenței artificiale, au anunțat reprezentanții NTI “Avtonet”.

CHIȘINĂU, 9 ian – Sputnik. În anul 2035, în Rusia va fi creată o universitate pentru instruirea roboților și inteligenței artificiale, a informat agenția RIA Novosti un reprezentant al Inițiativei Naționale Tehnologice (NTI) „Avtonet”.

Robot - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Declarație: Eventual război în viitor - Roboți ucigași și inteligenţa artificială autonomă

“Către anul 2035, în Rusia va apărea o universitate pentru învățarea inteligenței artificiale sau o organizație în baza căreia vor fi efectuate teste și dezvoltate tehnologiile conștiinței digitale de către specialiști. Colaboratorii centrului vor fi absolvenții universităților de profil, care vor învăța inteligența artificială să execute sarcini practice, legate de automatizarea mijloacelor de transport și tehnologiilor de comunicare V2X (servicii prin intermediul cărora automobilul interacționează cu alt automobil, mediul extern și infrastructura) în infrastructura de transport a orașului”, a declarat reprezentanțul inițiativei.

În baza universităților vor fi create institute în cadrul cărora specialiștii calificați vor testa și dezvolta tehnologiile rusești ale inteligenței artificiale. Profesioniștii vor lucra atât cu modelele experimentale studențești, cât și cu alte tehnologii. Organizațiile comerciale se vor putea adresa institutului pentru perfecționarea tehnologiilor.

Un module Kalachnikov - Sputnik Moldova
De temut: Nou robot de luptă inteligent testat în Rusia - VIDEO

Specialistul în învățarea inteligenței artificiale va deveni o specialitate prioritară în viitor în domeniul comunicațiilor, consideră NTI Avonet. Astfel de specialiști se vor ocupa cu dezvoltarea și proiectarea algoritmurilor inteligenței artificiale pentru serviciile de logistică și de transport, mobilitate urbană inteligentă. Aceste proiect vor accelera procesul de introducere a mijloacelor de transport automatizate.

“Astfel de specialiști trebuie să dispună de o gândire critică și matematică, cunoștințe în domeniul digital și capacități de a realiza sarcini complicate”, au subliniat reprezentanții Avtonet.

Deocamdată, în Rusia nu există instituții de învățământ în care s-ar preda „pedagogia” inteligenței artificiale. Totuși, în următorii cinci ani astfel de specialități vor fi accesibile tinerilor ruși la universitățile cu profil tehnic.

Fluxul de știri
0