Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Marine Le Pen: Partidul francez de opoziție cere alegeri parlamentare anticipate

© Photo: Twitter / Marine Le PenMarine Le Pen
Marine Le Pen - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul francez de opoziție, “Adunarea Națională” cere dizolvarea camerei inferioare a parlamentului și organizarea unor alegeri parlamentare anticipate în baza unui sistem proportional.

CHIȘINĂU, 7 ian – Sputnik. Partidul francez Adunarea Națională, condus de Marine Le Pen, se pronunță pentru dizolvarea camerei inferioare a parlamentului Franței, pentru organizarea a unor alegeri parlamentare anticipate și pentru introducerea procedurii referendumului prin inițiativă civică (RIC), asupra căreia insistă reprezentanții mișcării “Vestele Galbene”.

Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Matteo Salvini sfidează UE: „Prioritatea interesului național, în ciuda Comisiei Europene”

Într-un comunicat de presă, drept răspuns la acțiunile de proteste ale Vestelor Galbene, care durează de două luni, formațiunea de dreapta propune un plan de ieșire din criză, care constă din trei etape. Prima propunere a partidului este supunerea votului modificările legislative prin s-ar restabili “democrația reprezentativă deplină prin introducerea sistemului electoral proporțional, reducerea numărului deputaților și instituirea referendumului prin inițiativă civică”.

Adunarea Națională propune dizolvarea legislativului și provocarea unor alegeri parlamentare noi, care ar permite restabilirea unei democrații pașnice, cu instituții pluraliste reînnoite, deschise pentru democrația directă, în cadrul căreia vor putea fi lansate discuții despre justiția socială și fiscal.

Fluxul de știri
0