Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Matteo Salvini sfidează UE: „Prioritatea interesului național, în ciuda Comisiei Europene”

© AP Photo / Antonio CalanniMatteo Salvini
Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul italian s-a reunit în ședință pentru a lua o decizie față de criticile Comisiei Europene care respinsese planul Italiei de majorare a deficitului.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Matteo Salvini dă din nou exemplu de cum poate fi abordată relația cu Uniunea Europeană, în condițiile priorității interesului național.

Marine Le Pen și Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Europa nu va mai fi la fel: Partidele lui Salvini și Le Pen, pe primul loc în sondaje

„Guvernul Italiei îşi menţine nemodificate previziunile de deficit şi creştere economică pentru 2019, în ciuda cererilor Comisiei Europene de revizuire a proiectului de buget”, a declarat vicepremierul italian Matteo Salvini.

După cum se știe, Comisia Europeană a respins luna trecută planul Italiei de majorare a deficitului şi „a apreciat că prognoza guvernului de la Roma privind creşterea economică este prea optimistă”, consemnează Agerpres

Comisia stabilise 13 noiembrie ca termen-limită pentru răspunsul Italiei la aceste obiecţii – iar Roma, prin dinamicul vicepremier, a arătat că nu cedează nici un pas.

Matteo Salvini a anunțat însă că vor fi vândute ”mai multe active, în valoare de 1% din PIB”, iar cheltuielile publice ”vor fi monitorizate cu atenţie”, transmite sursa citată.

Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Matteo Salvini pentru Sputnik: „Trebuie să creăm o nouă Europă”

Exemplul lui Salvini a fost urmat și ce Luigi Di Maio, vicepremier din partea „Mişcarea 5 Stele”, ministru al economiei şi muncii, care a făcut un anunţ similar: „Bugetul nu se modifică, nici ca bilanţ nici ca previziuni de creştere”, precizând că ”acest buget e cel necesar ţării pentru repornire”.

Ieri cabinetul italian s-a reunit în ședință pentru a lua o decizie față de criticile Comisiei Europene. ”Ținta de deficit rămâne de 2,4% din produsul intern brut, iar prognoza de creştere este în continuare de 1,5%”, a declarat Matteo Salvini.

Fluxul de știri
0