Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ziua de 15 ianuarie – data X pentru Brexit

© REUTERS / Parliament TVTheresa May
Theresa May - Sputnik Moldova
Abonare
Theresa May nu a reuşit să obţină sprijin parlamentar pentru acordul convenit în decembrie cu UE şi urmează să supună documentul la vot pe 15 ianuarie în legislativul britanic.

CHIȘINĂU, 7 ian – Sputnik. Acordul pentru Brexit propus de premierul Theresa May va fi votat pe 15 ianuarie, după ce a fost amânat din luna decembrie 2018. Ședința în care se vor discuta condițiile ieșirii Marii Britanii din UE va avea loc în săptămâna viitoare. Potrivit unor surse guvernamentale, votul în camera Comunelor cu privire la ratificarea acordului retragerii pe care Theresa May l-a negociat cu Bruxellesul urmează să aibă loc la 15 ianuarie.

A protester wearing a Europen Union flag themed beret takes part in an anti-Brexit demonstration after Britain's Prime Minister Theresa May triggered the process by which the United Kingdom will leave the Euopean Union, in Birmingham, Britain March 29, 2017. - Sputnik Moldova
Situaţia moldovenilor cu cetățenie română după Brexit. Vor fi forţaţi să plece?

Premierul britanic a amânat în ultimul moment, în lipsa unei majorităţi, acest vot, prevăzut iniţial la 11 decembrie. Presupusa răsturnare de situaţie a provocat acuzații potrivit cărora guvernul se află în „haos”.

​Votul în Camera Comunelor, prin care se vor aproba sau respinge termenii privind ieşirea din UE, urma să aibă loc pe 11 decembrie. Deputaţi și jurnaliști au criticat „haosul” din Guvernul condus de May.

În urma apariției informației că votul privind Acordul a fost anulat, lira sterlină a scăzut cu 0,4% față de dolarul american, până la 1,26 dolari. Faţă de euro, lira a scăzut cu 0,6 la sută, până la 1,10 euro.

Fluxul de știri
0