Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Manevre politice la București: Dăncilă i-a luat-o înainte lui Iohannis

© AP Photo / Vadim GhirdaKlaus Iohannis și Viorica Dăncilă
Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Mișcarea premierului român Viorica Dăncilă făcută în adresa președintelui Klaus Iohannis. Șeful statului român nu se dă bătut.

CHIȘINĂU, 7 ian – Sputnik. Premierul român Viorica Dăncilă a anunţat, luni, interimarii propuşi să preia ministerele Dezvoltării Regionale şi Transporturilor, în urma refuzului președintelui Klaus Iohannis de a-i numi pe Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici în aceste funcţii.

Astfel, Rovana Plumb a fost propusă interimar la Transporturi, iar Eugen Teodorovici, la Dezvoltare Regională, scrie presa locală. Propunerile merg la preşedintele Klaus Iohannis, care trebuie să semneze decretele de numire în funcţie a celor doi interimari.

Приспущенные флаги возле входа в здание Еврокомиссии - Sputnik Moldova
România a preluat președinția Consiliului UE: Iată cum a reacționat Chișinăul

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, este propus pentru asigurarea interimatului la ministerul Transporturilor, iar ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, este propus pentru preluarea interimatului la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

”Am propus desemnarea miniștrilor interimari pentru a asigura continuitate în activitatea guvernamentală în toate domeniile, inclusiv la Transporturi și Dezvoltare, portofolii cheie în derularea unor proiecte importante de investiții. Este vital însă, având în vedere contextul actual, să găsim soluții definitive privind numirile titularilor pentru cele două funcții”, a declarat Dăncilă.

Premierul român a mai afirmat că acum este vital ca la prima reuniune a Guvernului României cu Colegiul Comisarilor europeni, care va avea loc în această săptămâna la București, să participe titulari ai tuturor portofoliilor, cu atribuții depline în exercitarea funcțiilor.

Guvernul României așteaptă în continuare motivarea președintelui României cu privire la refuzul pentru propunerile înaintate anterior de numire a miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării, așa cum prevede Constituția României și cum precizează deciziile Curții Constituționale.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, deja, că la mijlocul acestei săptămâni va anunţa motivele pentru care i-a refuzat pe cei doi miniştri propuşi, Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici.

Fluxul de știri
0