Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Colinde și tradiții de Crăciun: Obiceiuri care trebuie păstrate cu sfințenie

© Sputnik / OsmatescoGabriela Lungu
Gabriela Lungu - Sputnik Moldova
Abonare
Tradițiile sunt comori ce nu ar trebui uitate sau părăsite și nici schimbate cu alte obiceiuri importate din alte țări. De această părere este directorul teatrului Municipal de Păpuși "Guguță", Gabriela Lungu.
Colinde și tradiții de Crăciun: Obiceiuri care trebuie păstrate cu sfințenie

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Gabriela Lungu a discutat despre cele mai importante sărbători de iarnă, care de asemenea, sunt însoțite de obiceiuri și ritualuri la care nu dorim să renunțăm, pentru că ele ne umple sufletul de bucurie și atunci simțim că vine sărbătoarea cu adevărat.

Gabriela Lungu și-a amintit cum pe vremea copilăriei sale, în fiecare an, în pragul sărbătorilor de iarnă, mergea din casă-n casă cu un colind sau cu o urătură. Cu regret, astăzi marile sărbători sunt însoțite tot mai puțin de simbolurile străvechi.

"Astăzi puțini dintre copii știu colinde sau urături. Acum încercăm prin diverse metode să le readucem aminte despre importanța acestor obiceiuri frumoase. Spre exemplu, sărbătoarea de Halloween o celebrează tot mai mulți tineri din Moldova. Nu am nimic împotriva acestei sărbători, însă în primul rând trebuie să promovăm valorile naționale și să nu pe acelea care nu ne aparțin", a menționat ea.

Poporul se definește prin tradițiile, obiceiurile și datinile sale. Prin urmare, nu trebuie să renunțăm niciodată la valorile autentice eterne prin care se reflectă o parte din istoria neamului nostru.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0