Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministrul de Interne şi-a anunţat degrevarea de la atribuţiile de serviciu: Iată motivul

© Sputnik / Miroslav RotariГлава МВД Александр Жиздан
Глава МВД Александр Жиздан - Sputnik Moldova
Abonare
Alexandru Jizdan a explicat de ce a decis să se implice în politică şi să candideze la parlamentarele din februarie curent.

CHIŞINĂU, 5 ian – Sputnik. Alexandru Jizdan şi-a anunţat sâmbătă degrevarea de la atribuţiile de serviciu și suspendarea din funcția de ministru de Interne. Oficialul a făcut anunţul pe pagina de Facebook.

Ministrul a spus că va candida la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, în circumscripția uninominală nr. 34, Anenii Noi.

„Începând cu ziua de astăzi este activă degrevarea mea de la atribuţiile de serviciu și suspendarea din funcția de ministru, pe durata campaniei electorale”, a scris el.

Alexandru Jizdan - Sputnik Moldova
Societate
Din culisele poliției: Despre perioada când generalii și hoții stăteau la aceeași masă

Jizdan a explicat că decizia de a candida a fost impulsionată de oamenii din satul său de baştină, Geamăna, raionul Anenii Noi. Anume aceştia l-au determinat să se implice în politică, pentru „binele țării”.

Jizdan a vorbit despre obiectivele importante pe care a reuşit să le realizeze împreună cu echipa MAI în cei trei ani de activitate.

„Nu este un mesaj de rămas bun, eu rămân alături de familia Ministerului Afacerilor Interne, dar mă voi concentra în următoarele două luni pe acțiuni din cadrul campaniei electorale. La MAI avem o echipă de profesioniști care știe ce are de făcut și care cu siguranță îmi vor respecta alegerea”, a conchis el.

Fluxul de știri
0