Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În patru ani de mandat, Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit în 173 de ședințe plenare

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента 14.12.2018
Заседание Парламента 14.12.2018  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În 2018, dezbaterile în plenul Parlamentului au durat peste 200 de ore, iar deputații s-au întrunit în 43 de ședințe plenare.

CHIȘINĂU, 4 ian – Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova s-a convocat în 43 de ședințe plenare pe parcursul anului trecut. Informația se conține în bilanțul statistic prezentat de Legislativ.

Парламент - Sputnik Moldova
Politică
Cine au fost cei mai guralivi deputați din Parlamentul Republicii Moldova

Potrivit raportului, dezbaterile în plenul Parlamentului au durat aproape 219 ore. Totodată, 28 de ședințe plenare au avut loc în sesiunea de primăvară 2018, iar 15 – în sesiunea de toamnă.

În total, în perioada 2014 – 2018, Parlamentul de legislatura a XX-a s-a convocat în 173 de ședințe plenare, ceea ce constituie peste 950 de ore de dezbateri parlamentare. Dintre acestea, două ședințe au fost cu caracter închis, o ședință solemnă, două ședințe în cadrul unei sesiuni speciale și două ședințe în cadrul sesiunii extraordinare.

Cele mai multe ședințe plenare, 50 la număr, au avut loc în anul 2016.

Prima ședință plenară a Parlamentului de legislatura a XX-a avut loc pe data de 29 decembrie 2014.

Ce au făcut deputații moldoveni timp de patru luni în Parlament>>>

Pe data de 24 februarie 2019, în Moldova vor fi organizate alegerile parlamentare ordinare. Din 2019, scrutinul parlamentar va fi organizat în baza unui sistem mixt: proporțional şi majoritar – într-o circumscripție națională și în circumscripții uninominale. În circumscripția națională se aleg 50 de deputați în baza votului reprezentării proporționale. În circumscripțiile uninominale se aleg 51 de deputați în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripție.

Fluxul de știri
0