Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine au fost cei mai guralivi deputați din Parlamentul Republicii Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit unei statistici prezentate de Parlamentul Republicii Moldova, anul trecut, în plen au fost rostite 118 discursuri pe marginea proiectelor de lege. Iată cine se află în top.

CHIȘINĂU, 3 ian – Sputnik. Pe parcursul anului trecut, în Parlamentul Republicii Moldova au fost înregistrate 466 de inițiative legislative, potrivit unui raport prezentat de forul legislativ.

Cele mai multe inițiative au venit din partea fracțiunii parlamentare a PD. Democrații au înregistrat 119 proiecte. Deputații din fracțiunea Partidului Socialiștilor au venit în Parlament cu 26 de inițiative legislative, iar  comuniștii –  cu 21 de proiecte.

Заседание Парламента 14.12.2018  - Sputnik Moldova
Politică
Ce au făcut deputații moldoveni timp de patru luni în Parlament

Pe parcursul anului trecut, deputații din Grupul Popular European a înregistrat în Parlament 14 inițiative legislative, Fracțiunea Partidului Liberal – 13,  Fracțiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova – șase, iar deputații neafiliați – nouă proiecte.

Totodată, 52 de inițiative legislative aparțin unui grup de deputați din toate fracțiunile parlamentare.   

Guvernul a înaintat Parlamentului pentru dezbateri și aprobare 158 de proiecte de lege, iar Președintele țării – 28 de proiecte.

Dintre toate proiectele înaintate în Parlament, cinci documente nu au intrat în procedură legislativă: trei proiecte ale fracțiunii PL, un proiect semnat de socialiști și altul aparținând democraților.

Deputații din Moldova vor fi amendați la locul de muncă>>>

Potrivit raportului statistic, deputații au rostit în plenul Parlamentului 118 discursuri pe marginea proiectelor de acte legislative. Cele mai multe dintre ele, 36 la număr, au fost rostite de deputații PLDM.

Potrivit Constituţiei, dreptul la iniţiativă legislativă aparţine deputaţilor, Preşedintelui Republicii Moldova, Guvernului şi Adunării Populare a Găgăuziei.

Fluxul de știri
0