Indiferent dacă este practicat în echipă sau individual, sportul îi oferă copilului posibilitatea să se dezvolte armonios, să fie mai sociabil și mai responsabil. În era tehnologiilor, copiii sunt dependenți de calculatoare, iar mișcarea este minimalizată. Sergiu Brânză susține că numai prin exemplul propriu putem motiva copilul să facă sport.
"Părintele trebuie să-i arate copilului că mișcarea este importantă în viață. Lucrând în birou, mulți dintre noi nu reușesc nici să se recreeze. De aceea, cel puțin în timpul liber, este necesar ca părintele să iasă împreună cu copilul afară, să se joace, să meargă la piscină, să se plimbe cu rolele, iar atunci când merg la picnic să ia cu ei o minge sau o coardă", a subliniat Sergiu Brânză.
Potrivit lui, în liceul din comuna Budești cultura fizică și sportul sunt sprijinite de toată administrația instituției. În liceu sunt deschise secții de volei, baschet și mai este și o sală de fitness. Mai mult decât atât, Sergiu Brânză susține că există și un proiect pentru construcția unei săli polivalente unde copii vor fi și mai motivați să practice sportul.
"Consiliul elevilor din liceu a venit cu inițiativa ca în fiecare dimineață, la ora 08.05, în sala de sport să organizeze exerciții de înviorare. Dacă la început veneau 10-20 copii, acum sala este plină de elevi", a precizat invitatul.
Totodată, Sergiu Brânză a menționat că "este important să menținem acest echilibru și să nu lăsăm copiii să cadă pradă tehnologiilor. Este mai bine să fii dependent de sport decât să fii dependent de gadgeturi", a punctat el.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Autor: Cristina Baș