Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Aproape 1 milion de acte de identitate, la standarde internaționale, eliberate în 2018

© Sputnik / Miroslav RotariVitalie Ciolac
Vitalie Ciolac  - Sputnik Moldova
Abonare
Vicedirectorul Agenției Servicii Publice, Vitalie Ciolac ,a vorbit în studioul radio Sputnik Moldova despre modernizarea procedurilor de eliberare a actelor de identitate conform standardelor Organizație Internaționale a Aviației Civile.
Aproape 1 milion de acte de identitate, la standarte internaționale eliberate în 2018

Vitalie Ciolac a precizat că Moldova s-a raliat la un șir de standarde internaționale de securitate şi date biometrice din paşapoartele şi documentele de călătorie emise de statele membre ale ICAO.

Potrivit lui Vitalie Ciolac, pe parcursul anului 2018 au fost emise conform acestor standarde peste 905 mii de documente, dintre care 475 de mii de pașapoarte și 233 de mii de buletine de identitate.

ASP a emis în 2018 peste 50 de mii de permise de conducere și peste 700 de permise internaționale, care se eliberează din luna septembrie. Totodată, a fost extinsă valabilitatea probei teoretice a examenului auto de la 90 la 360 de zile. Tot la capitolul permise auto, în 2018 a fost lansată posibilitate programării urgente pentru eliberarea permiselor, care se face exclusiv online, a declarat Vitalie Ciolac.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0