Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Clasamentul milionarilor și miliardarilor: Află cine sunt cei mai bogaţi români din 2018

© Sputnik / Антон Денисов / Trecere la banca de fotografiiBani - Imagine Simbol
Bani - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În clasamentul miliardarilor din România, pe poziţii fruntaşe se află oameni de afaceri – pe ce loc se situează fostul tenisman.

CHIȘINĂU, 31 dec – Sputnik. Pentru al patrulea an consecutiv, topul celor mai bogaţi români este condus de Ion Ţiriac, care este, de altfel, şi cel mai bogat sportiv din lume, întrecându-i pe Michael Jordan şi David Beckham.

Ion Țiriac, fost tenismen iar apoi om de afaceri de succes, are la ora actuală o avere estimată la 1,8 miliarde de euro, în creștere cu 7,7% față de anul precedent.

Acesta este, de altfel, şi unicul român din topul internațional Forbes. El şi-a vândut pachetele majoritare de acţiuni pe care le avea la UniCredit Banc România şi Metro Cash&Carry România, în anii din urmă deţine un pachet minoritar de acţiuni la Allianz Tiriac, unul din cei mai mari asiguratori din ţara noastră.

Forbes - Sputnik Moldova
Cele mai influente personalități din Rusia, potrivit revistei Forbes

Miliardarul mai are în proprietate şi Ţiriac Holding, un grup de companii cu operaţiuni în retail–ul cu maşini, afaceri imobiliare, energie, dar şi licenţa pentru Madrid Open Tennis, unul din cele mai importante turnee de tenis, notează dcbusiness.ro.

Pe locul doi sunt Dragoș și Adrian Pavăl, o urcare surprinzătoare și fulminantă în topul miliardarilor români. Frații Pavăl au înființat Dedeman în anul 1992, însă a reușit să depășească pragul critic de un miliard abia anul trecut, astfel că averea celor doi, a ajuns în jurul a 1,2 miliarde de euro.

Pe locul trei se află Zoltan Teszari, patronul RCS&RDS, cu o avere de aproape 570 de milioane de euro. El deja nu mai intră în sfera miliardarilor.

Ioan Niculae se situează pe locul patru, cu o avere de aproape 500 de milioane de euro.

Cel supranumit ”regele mall-urilor”, Iulian Dascălu, are o avere estimată la 500 milioane, cu 7% mai mult decât în anul 2016.

În București și în Ilfov se află 113 milionari, iar averea totală a acestora este de 10,76 miliarde de euro, mai precizează sursa citată.

Fluxul de știri
0