Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Federația Rusă: Gazprom a construit peste 300 de kilometri din noul gazoduct internațional

© Sputnik / Nord Stream 2 / Aксель ШмидтNord Stream 2
Nord Stream 2 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Gazprom a reușit să construiască peste 380 de kilometri a gazoductului Nord Stream – 2, a anunțat șeful companiei.

CHIȘINĂU, 28 dec – Sputnik. Gazprom a construit peste 380 de kilometri a gazoductului Nord Stream – 2, anunță șeful companiei, Aleksei Miller.

“În Nord-Vestul țării construim o nouă infrastructură în direcția Ust-Lughe. De aici pornește conducta Nord Stream – 2. În septembrie am început instalarea ei în Marea Baltică. În prezent au fost montate deja 380 de kilometri. În perioada următoare lucrările sunt efectuate în zonele economice ale Finlandei, Suediei și pe segmentele terestre ale Germaniei și Rusiei, a spus Miller.

Канцлер Германии Ангела Меркель на саммите Группы двадцати в Гамбурге - Sputnik Moldova
Politică
Merkel, despre Nord Stream-2: Este important pentru Europa

“Darea în exploatare a conductei Nord Stream – 2 și Turkish Stream este planificată pentru anul 2019. Acestea vor fi niște rute noi de livrare a gazului rusesc în străinătate, sigure și cu o eficiență înaltă”, a menționat el.

Proiectul Nord Stream – 2 presupune construcția a două ramuri a unei conducte cu o capacitate de 55 miliarde de metri cubi de gaz pe an, de la țărmul Rusiei până în Germania, prin Marea Baltică. Noul gazoduct urmează să fie construit în apropierea gazoductului Nord Stream. Acesta urmează să trează prin zonele teritoriale sau zone economice exclusive ale statelor așezate de-a lungul țărmului Mării Baltice – Rusia, Finlanda, Suedia, Danemarca și Germania.

Proiectul Turkish Stream presupune construcția unui gazoduct din două ramuri, cu o capacitate de 15,75 miliarde de metri cubi fiecare. Prima ramură va fi destinată consumatorilor turci, iar cea de-a doua – alimentării statelor din Europa de Sud și Sud-Est. În luna noiembrie, Gazprom a finalizat construcția segmentului maritim al conductei, urmând să fie finalizată construcția infrastructurii terestre.

Fluxul de știri
0