Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fiscul a dat iama pe piața închirierilor: Iată ce au pățit mii de proprietari de locuințe

© Sputnik / Miroslav RotariНовострой
Новострой - Sputnik Moldova
Abonare
În 11 luni ale anului 2018, Serviciul Fiscal de Stat a înregistrat aproximativ zece mii de contracte de locațiune.

CHIȘINĂU, 28 dec - Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat a anunțat care sunt rezultatele muncii făcute în acest an privind identificarea celor care au închiriat o locuință fără a avea și un contract de locațiune.

Портфель. Пленарное заседание Госдумы РФ - Sputnik Moldova
Fiscul vă va bate la ușă începând cu 1 ianuarie: Iată în ce cazuri

Astfel, în cele 11 luni ale anului, au fost identificați 4 mii 314 persoane fizice care dau în chirie bunuri imobile. Totodată, SFS anunță că în această perioadă au fost înregistrate 9 mii 570 de contracte de locațiune.

De asemenea, inspectorii fiscalii au efectuat controale fiscale la 405 persoane fizice care dau în locațiune bunuri imobile, fiind calculate suplimentar la buget plăți de bază – 444.9 mii lei, penalități – 58.2 mii lei și amenzi – 40.6 mii lei.

”Doar în perioada octombrie-noiembrie au fost identificate 1 094 de persoane fizice - proprietari care transmit în chirie bunurile imobile, ca urmare a acțiunilor SFS au fost înregistrate 2 444 de contracte de dare în locațiune, iar bugetul a fost suplimentat cu 35,8 mii de lei plăți de bază”, anunță Instituția printr-un comunicat.

Potrivit SFS, un rol important în procesul de convingere a proprietarilor ca să încheie contracte oficiale cu cetățenii care închiriază bunuri imobiliare îl joacă campania de informare cu privire la prevederile legislației în acest domeniu. Pe parcursul celor 11 luni din 2018 au fost distribuite peste 3 mii de pliante informative în locuri publice, instituții de stat, sedii ale Direcțiilor de deservire fiscală.

Fluxul de știri
0