Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sfatul barmanului: Cum să scapi de mahmureală după seara de Revelion

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaCupe cu șampanie
Cupe cu șampanie - Sputnik Moldova
Abonare
Barmanii din Argentina spun ce trebuie să faci pentru ca pe 1 ianuarie să te trezești cu capul limpede.

CHIȘINĂU, 28 dec – Sputnik. Sărbătorile sunt în toi. După Crăciun urmează negreșit Anul Nou. Barmanii și somelierii din Buenos Aires deschid secretul cum să-ți menții forțele și să te trezești pe 1 ianuarie fără dureri de cap, scrie RIA Novosti.

Открытие выставки Чай в Европе. От экзотики до традиции - Sputnik Moldova
Băutura recomandată de sexolog înainte de fiecare partidă de amor

Specialiștii afirmă că o lingură de ulei de măsline luată cu o jumătate de oră sau o oră înainte de masa de sărbătoare te poate menține treaz o perioadă destul de îndelungată, datorită peliculei de ulei care frânează pătrunderea alcoolului în organism. Efectul durează două – trei ore. Dacă însă consumi băuturi alcoolice tari, pelicula începe să se descompună și, în final, efectul poate deveni cu torul contrar: să te îmbeți brusc, spune barmanul Andrea.

A doua regulă, în opinia experților, este să bei multă apă. „Ai cinstit o cupă de vin, bea câteva înghițituri de apă”, susține somelierul Mario.

În afară de aceasta, mâncarea bună contribuie la neutralizarea mahmurelii. „Carne, carne și încă o dată carne”, aceasta este deviza lui Manuel, care vinde vinuri într-un butic.

Алкоголизм - Sputnik Moldova
Societate
Medic psiho-narcolog: Cum poți intui cine este un potențial alcoolic

Acesta susține că, ce-i drept, tactica respectivă era eficientă pe timpurile când argentinienii consumau doar vin. Însă în prezent ei preferă balsamul „Fernet” cu cola. De aceea acum este complicat să apreciezi câtă carne trebuie să consumi pentru ca a doua zi dimineața să nu ai urmări nedorite.

Irina, originară din Rusia, care deja de mai mulți ani locuiește la Buenos Aires și lucrează într-un restaurant rusesc, este sigură că genetica este responsabilă de toate celea.

Un alt sfat: „Trebuie să știi măsura în toate, dar și mai bine este să nu bei deloc”.

Toți barmanii și somelierii împart aceeași opinie: nu există o formulă magică ce ți-ar permite să chefuiești în timpul sărbătorilor de iarnă fără ca să fie afectat organismul. Iată de ce sfatul cel mai prețios este: „Bea cu măsură”.

Fluxul de știri
0