Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A fost stabilit programul instituțiilor medicale în perioada sărbătorilor de iarnă

© Sputnik / Miroslav RotariMinisterul Sănătății
Ministerul Sănătății - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Toate instituțiile vor avea rezervele necesare de medicamente, consumabile și vor asigura o vigilență sporită în acordarea asistenței medicale.

CHIȘINĂU, 27 dec – Sputnik. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a aprobat programul de activitate al instituțiilor medicale din subordine, în perioada sărbătorilor de iarnă – 31 decembrie 2018, 1 ianuarie 2019, 7 ianuarie și 8 ianuarie 2019.

În intervalul menționat, toate instituțiile vor activa în regim obișnuit, asigurând o vigilență sporită în acordarea asistenței medicale populației în volumul deplin.

Ministerul Sănătății  - Sputnik Moldova
Societate
Ministerul Sănătății: Realizări și priorități – 2019 va fi „anul schimbărilor”

Astfel, administrația fiecărei instituții va nominaliza personal de gardă și persoane responsabile din cadrul managementului instituțional, prin program de lucru complementar în perioada sărbătorilor de iarnă.

Totodată, vor fi asigurate rezervele necesare de medicamente, consumabile, produse alimentare și petrolifere pentru activitatea neîntreruptă a instituțiilor medicale în zilele menționate.

Agenția Națională de Sănătate Publică, va asigura supravegherea sporită a regimului sanitaro-epidemiologic a obiectivelor cu risc sporit și va efectua măsuri de profilaxie a izbucnirilor de boli infecțioase.

Centrul Național de Transfuzie a Sângelui va asigura instituțiile medico-sanitare cu produse sanguine, iar Centrul de Medicină Legală va acorda asistența medico-legală în regim obișnuit.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, prin structurile subordonate, va rezerva medicamente, consumabile și va organiza recepționarea lor de către instituțiile medico-sanitare publice, în caz de necesitate.

Fluxul de știri
0