Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Sănătății: Realizări și priorități – 2019 va fi „anul schimbărilor”

© Sputnik / Miroslav RotariMinisterul Sănătății
Ministerul Sănătății  - Sputnik Moldova
Abonare
Au fost prezentate realizările în 2018 și prioritățile pentru 2019 ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

CHIȘINĂU, 26 dec – Sputnik. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prezentat bilanțul realizărilor din anul 2018 și prioritățile pentru anul 2019 pe domeniile de sănătate, muncă și protecție socială.

Realizări în domeniul sănătății

Pe domeniul sănătății, Silvia Radu a punctat cele mai importante realizări precum: crearea Agenției pentru Sănătate Publică, reformarea Centrului Național de Asistență Medicală Prespitalicească, modernizarea subdiviziunilor de asistență medicală de urgență, aprobarea reformei asistenței medicale primare și lansarea campaniei „Un doctor pentru tine”.

Picurătoare - Sputnik Moldova
Societate
În Moldova a fost lansat primul portal pentru promovarea sănătății

O altă realizare este majorarea volumului alocațiilor financiare pentru medicamentele compensate.

Realizări în domeniul social

Pe domeniul social, au fost înregistrate progrese privind implementarea sistemului de pensii, prin realizarea anticipată a ultimelor etape de valorizare a pensiilor.

Pentru susținerea familiilor și copiilor, a fost dezvoltat Serviciul de intervenție timpurie la copii la nivel național, lansată campania „O nouă viață”.

O realizare importantă a fost incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități.

Мужчина в депрессии, фото из архива - Sputnik Moldova
Important: Sănătatea și bunăstarea bărbaților, în vizorul Ministerului Sănătății - Detalii

Priorități pentru 2019

Pentru anul 2019, va fi continuată reformarea Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, a Centrului Național de Asistență Medicală Prespitalicească, a Asistenței Medicale Primare.

Va fi inițiat procesul de digitalizare a sistemului medical prin crearea Agenției informaționale „Sănătate digitală” și va fi elaborat conceptul de reformare a asistenței medicale spitalicești.

Fluxul de știri
0