Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important: Sănătatea și bunăstarea bărbaților, în vizorul Ministerului Sănătății - Detalii

CC0 / whoismargot / sadnessМужчина в депрессии, фото из архива
Мужчина в депрессии, фото из архива - Sputnik Moldova
Abonare
Țările din regiunea Europeană urmează să adopte o nouă strategie privind sănătatea și bunăstarea bărbaților - detalii.

CHIȘINĂU, 19 sept — Sputnik, C.S. Sănătatea și bunăstarea bărbaților a fost unul dintre subiectele principale discutate în cadrul celei de-a 68-a sesiuni a Comitetului Regional pentru Europa al OMS, care s-a desfășurat la Roma, Italia.

Operație chirurgicală - imagine simbol - Sputnik Moldova
OMS: Peste un miliard de oameni sunt într-un pericol de moarte

Este pentru prima dată când reprezentanții celor 53 de state, membre ale Regiunii Europene a OMS, au abordat problema stării de sănătate a bărbaților, dar și despre necesitatea adoptării unei noi strategii privind sănătatea și bunăstarea bărbaților din regiune.

Conform primului raport OMS privind sănătatea bărbaților, demonstrează că aceștia trăiesc mai sănătos și mai mult decât până acum, însă mulți dintre ei mor prematur din cauze care ar putea fi prevenite, precum și din alte motive decât cele biologice.

”Regiunea Europeană reprezintă un exemplu printr-o reducere impresionantă a mortalității premature din cauza bolilor netransmisibile. Cu toate acestea, mulți oameni nu au acces la servicii de sănătate și mor din cauza acestor boli. Noul raport ne ajută să înțelegem nevoile specifice ale acestora și cum putem interveni pentru prevenirea mortalității premature a bărbaților”, a declarat directorul regional al OMS pentru Europa, Zsuzsanna Jakab.

Datele studiului arată că aproximativ 86 la sută din numărul deceselor în rândul bărbaților sunt cauzate de boli netransmisibile și al leziunilor care au afectat bărbații la o vârstă mai mică. Principalele cauze de deces în rândul bărbaților cu vârsta cuprinsă între 30 și 59 de ani fiind bolile cardiovasculare, cancerul, diabetul și afecțiunile respiratorii, iar trei sferturi dintre bărbații care au murit în traficul rutier au avut vârsta sub 25 de ani.

Delegația Republicii Moldova, a mulțumit OMS pentru suportul acordat în consolidarea asistenței medicale primare, sectorului spitalicesc, restructurarea serviciilor de sănătate publică, finanțarea durabilă a serviciilor medicale, accesul la medicamente și asigurarea cu resurse umane.

Membrii Comitetului urmează să discute despre realizarea Planului european de acțiune în domeniul vaccinului 2015-2020, strategia privind sănătatea și bunăstarea bărbaților în regiunea europeană a OMS, promovarea sănătății publice și implementarea Cadrului regional pentru supravegherea și controlul vectorilor de țânțari invazivi și a reapariției vectorilor bolnavi în perioada 2014- 2020.

Fluxul de știri
0