Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decis: Mii de copii rămași fără ocrotire părintească vor primi indemnizații mai mari

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Guvernul Republicii Moldova
Guvernul Republicii Moldova  - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru plata indemnizaţiilor stabilite, în bugetul de stat pentru anul 2019 au fost prevăzute mijloace financiare suplimentare.

CHIȘINĂU, 27 dec – Sputnik. Din 1 ianuarie 2019, copiii plasați în serviciile de tutelă/curatelă, asistență parentală profesionistă și case de copii de tip familial vor primi indemnizații mai mari.

Кабинет министров - Sputnik Moldova
Societate
Guvernul a decis majorarea indemnizațiilor pentru familiile cu copii: Vezi cu cât

Executivul a aprobat Regulamentul cu privire la tipurile, cuantumurile şi condițiile de acordare a indemnizaţiilor pentru creşterea şi îngrijirea acestor categorii de copii.

Documentul are drept scop unificarea prestațiilor achitate și îmbunătăţirea situaţiei materiale a copiilor plasați în serviciile de tip familial.

Potrivit noilor prevederi, copiii plasați în serviciul de tutelă/curatelă, cei plasaţi în serviciul social de asistenţa parentală profesionistă și cei din casele de copii de tip familial vor beneficia de o indemnizație lunară de 1400 de lei. Aceasta a fost majorată cu 75 la sută – anterior, copiii primeau câte 800 de lei, 930 de lei și respectiv 750 de lei.

Vitalie Iurcu  - Sputnik Moldova
Autorizația în construcții, o restanță în atragerea investițiilor: Ce spune Guvernul

Totodată, a fost stabilită indemnizația unică de 3513 lei pentru copiii plasaţi în serviciul de tutelă/curatelă, iar pentru beneficiarii asistenței parentale profesioniste și copiii din case de tip familial – aceasta a fost majorată de la 3000 mii la 3513 mii de lei.

De asemenea, documentul  prevede acordarea indemnizațiilor unice la plasament în cuantum sporit de 30 la sută, 50 la sută și 100 la sută, în cazul copiilor cu dizabilități, cu vârsta de la 1 la 3 ani și a copiilor cu vârsta de până la un an.

Pentru plata indemnizaţiilor stabilite, în bugetul de stat pentru anul 2019 au fost prevăzute mijloace financiare suplimentare de peste 40 de milioane de lei.

Fluxul de știri
0