Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliția în alertă: Focuri de armă pe un drum din țară în această noapte

Abonare
Inspectorii de patrulare au solicitat intervenția grupei operative pentru a-i reține pe trei bărbați agresivi în raionul Cimișlia.

CHIȘINĂU, 26 dec – Sputnik. Un caz ieșit din comun a avut loc în noaptea de 25 spre 26 decembrie, în jurul orei 01:00. Inspectorii de patrulare implicați în asigurarea securității circulației rutiere, în satul Mihailovca, raionul Cimișlia, au oprit un automobil de model Ford care se deplasa haotic. În mașină se aflau trei bărbați, vizibil în stare de ebrietate.

La solicitarea inspectorilor de a prezenta actele necesare, șoferul a spus că nu are niciun act asupra sa și nu posedă permis de conducere.

În timpul discuției, atât șoferul, cât și cei doi pasageri au manifestat agresiune împotriva agenților de patrulare, având intenția clară de a fugi de la fața locului. După câteva avertizări că vor folosi mijloacele speciale, ofițerii de patrulare au fost nevoiți să folosească arma din dotare, efectuând două împușcături în plan vertical, după care au solicitat intervenția grupei operative.

Zăpadă pe carosabil în nordul ţării - Sputnik Moldova
Societate
Șoferii trebuie să fie cu ochii în patru: Iată ce îi așteaptă pe drumurile din țară

Nimeni nu a fost rănit în urma împușcăturilor, însă unul dintre inspectori s-a ales cu câteva leziuni corporale și deteriorarea uniformei de serviciu.

Suspecții au fost imobilizați și escortați în incinta IP Cimișlia pentru documentare. Șoferul s-a dovedit a fi un tânăr în vârstă de 26 de ani originar din satul Zaim, raionul Căușeni. Mai mult de cât atât, mașina pe care o conducea avea numere de înmatriculare false. La solicitarea polițiștilor de a fi supus testului alcoolscopic, acesta a refuzat testarea. Ceilalți doi pasageri erau doi frați în vârstă de 42 și 45 de ani, originari din Satul Nou, Cimișlia.

Șoferul este documentat penal pentru refuzul testării alcoolscopice și examenului medical în vederea stabilirii stării de ebrietate, și pentru faptul că nu deține permis de conducere. Acesta riscă amendă în mărime de la 52.500 la 57.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, sau închisoare de până la un an.

Totodată, conducătorul auto și pasagerii sunt documentați pentru nesubordonarea și opunerea de rezistență angajatului poliției, infracțiune ce se sancționează cu amendă de la 2.500 la 5.000 lei sau cu arest contravențional de până la 15 zile.

Fluxul de știri
0