Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șoferii trebuie să fie cu ochii în patru: Iată ce îi așteaptă pe drumurile din țară

© Facebook / INPZăpadă pe carosabil în nordul ţării
Zăpadă pe carosabil în nordul ţării - Sputnik Moldova
Abonare
Conducătorii auto trebuie să fie deosebit de atenți atunci când pornesc la drum pentru că Poliția va fi cu ochii pe ei în această perioadă.

CHIȘINĂU, 22 dec – Sputnik. Angajații Inspectoratului Național de Patrulare vor intensifica activităţile de supraveghere a traficului rutier pe drumurile naționale și vor activa în regim sporit în timpul minivacanței de Crăciun pentru a preveni evenimentele rutiere neplăcute. De asemenea, pe șosele vor activa echipajele INP dotate cu echipamentul de măsurare a vitezei de tip „RADAR”.

Троллейбус  - Sputnik Moldova
Societate
Crește numărul șoferilor lăsați fără permise de conducere și fără mașini

INP subliniază că principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere este depășirea limitei de viteză și starea de ebrietate la volan. Totodată, amintim că, din 14 decembrie, cei care vor urca băuți la volan vor fi lăsați și fără permisul de conducere.

În acest context, INP le recomandă conducătorilor auto să nu depășească limita de viteză, să nu urce în stare de ebrietate la volan, să păstreze o distanță de siguranță față de vehiculul din față, să manifeste prudență atunci când pe marginea drumurilor se afla pietoni, mai ales copii și bătrâni.

De asemenea, șoferii sunt îndemnați să-și echipeze autovehiculul corespunzător condițiilor de iarnă și să fie atenți la starea carosabilului, care ar putea fi umed sau acoperit de polei.

Fluxul de știri
0