Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chestiunea transnistreană: Dodon se va întâlni cu Кrasnoselski

© Photo : Facebook / Igor DodonПрезидент Игорь Додон и руководитель Приднестровья Вадим Красносельский
Президент Игорь Додон и руководитель Приднестровья Вадим Красносельский - Sputnik Moldova
Abonare
Agenda întâlnirii lui Dodon și Krasniselski a fost discutată, însă fără a oferi mai multe detalii: politicienii urmează să discute chestiuni de actualitate privind relațiile dintre Chișinău și Tiraspol.

CHIȘINĂU, 25 dec- Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon va discuta marți, 25 decembrie cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Пресс-конференция министра иностранных дел РФ С. Лаврова - Sputnik Moldova
Politică
Lavrov: Declarația privind Transnistria nu este un progres, dar este o etapă importantă

Programul vizitei nu a fost dat publicității. Însă este cunoscut faptul că aceasta a fost coordonată de ambele părți și vor fi discutate chestiuni ce țin de ultimele evoluții dintre relația Chișinăului și Tiraspolului.

Anterior, Krasnoselski a menționat că în cadrul discuțiilor nu va fi abordat subiectul reintegrării regiunii transnistrene.

”Partea transnistreană nu are de gând să discute nicio chestiune care ține de reintegrare. Sunt gata să discut orice subiecte, în afară de reintegrare”, a declarat krasnoselski.

Întâlnirea de astăzi va fi cea de-a cincia întâlnire a președintelui Dodon cu liderul transnistrean. Prima a avut loc pe 4 ianuarie 2017 la Bender, iar peste trei luni, pe 30 martie, a avut loc o a doua întâlnire - la vila prezidențială a președintelui moldovean de la Holercani. Cea de-a treia întâlnire a avut loc la Benderr, pe 25 aprilie 2018. Iar a patra - a avut loc pe 6 septembrie, la condrița. Cea de-a cincea va avea loc astăzi, 25 decembrie, la Bender.

Fluxul de știri
0