Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lavrov: Declarația privind Transnistria nu este un progres, dar este o etapă importantă

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaПресс-конференция министра иностранных дел РФ С. Лаврова
Пресс-конференция министра иностранных дел РФ С. Лаврова - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul de Externe al Federației Ruse consideră că declarația adoptată la Milano privind reglementarea diferendului transnistrean este importantă.

CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. Declarația adoptată la Consiliul miniștrilor de Externe OSCE privind reglementarea conflictului transnistrean nu reprezintă un progres evident, însă constată o disponibilitate de a continua identificarea unor căi de soluționare a acestuia, a declarat Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Federației Ruse, informează RIA Novosti.

„A fost adoptată declarația privind reglementarea diferendului transnistrean. Aceasta nu prezintă un progres evident, însă constată cel puțin o disponibilitate a tuturor participanților în procesul „5+2” de a continua să lucreze în acest format”, a declarat Lavrov la conferința de presă privind rezultatele ședinței Consiliului Miniștrilor Afacerilor Externe ai Statelor OSCE de la Milano.

bani - Sputnik Moldova
Specialiștii europeni au analizat situația economică din Transnistria

La negocierile legate de reglementarea diferendului transnistrean în formatul „5+2” participă Moldova și Transnistria ca părți în conflict, Rusia, Ucraina, OSCE - în calitate de intermediari; Uniunea Europeană și SUA, ca observatori.

Anterior, președintele Igor Dodon a declarat că este gata să se întâlnească până la sfârșitul acestui an cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, pentru a discuta problemele acumulate, inclusiv organizarea, îndată după Anul Nou, a unei întâlniri în formatul „5+2”.

Ultima întâlnire în acest format a avut loc în luna mai, la Roma.

Fluxul de știri
0