Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sute de milioane de lei, încasate la bugetul de stat: Ce instituție a obținut performanța

© Sputnik / Miroslav RotariLei - Imagine Simbol
Lei - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
O instituție de stat a prezentat bilanțul activității pentru săptămâna trecută - iată ce încasări a făcut.

CHIȘINĂU, 24 dec – Sputnik. În perioada 17 - 23 decembrie 2018, Serviciul Vamal a adus în bugetul statului peste 600 milioane de lei.

În același timp, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate peste 100 de încălcări ale legislației vamale.

Reținere, infractor - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Societate
Operațiune de amploare: PCCOCS și Serviciul Vamal în acțiune – Percheziții și reținuți

Potrivit Serviciului Vamal, cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum.

Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite peste 40 de procese-verbale cu privire la contravenție şi au fost aplicate amenzi de peste 120 de mii de lei.

Pentru comoditatea persoanelor care intenționează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111), unde acestea pot afla informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot face reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției.

Fluxul de știri
0