Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon i-a mulțumit conducerii ruse pentru amnistierea imigranților moldoveni ilegali

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Aproximativ 170 de mii de moldoveni pot beneficia de noua modalitate legală care permite anularea anumitor încălcări ale legislației ruse.

CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. Igor Dodon și-a exprimat recunoștința față de conducerea rusă pentru măsurile concrete întreprinse cu privire la realizarea înțelegerilor la care s-a ajuns cu Vladimir Putin în timpul vizitei oficiale în Rusia.

Выступление президент Молдовы на пленарном заседании Госдумы России - Sputnik Moldova
Politică
Ce le-a spus președintele Dodon deputaților ruși: Discurs integral - Video

Potrivit deciziei MAI al Federației Ruse, pentru aproximativ 170 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova, care au încălcat prevederile Legii federale „Despre procedura de ieșire și intrare în Federația Rusă”, se oferă posibilitatea de a beneficia de noua modalitate legală care permite anularea acestor încălcări.

Astfel, cetățenii Republicii Moldova care se află pe teritoriul Federației Ruse depășind termenul legal de ședere vor putea, în perioada 1 ianuarie – 24 februarie, să revină în Republica Moldova fără a fi trași la răspundere administrativă și fără a li se aplica interdicția de a intra pe viitor în Federație Rusă, anunță într-un comunicat de presă MAI din Rusia.

„Acum, cetățenii RM care din diverse motive au încălcat legislația imigraționistă a Rusiei, pot beneficia de anularea acestor încălcări, dacă vor părăsi teritoriul Rusiei în perioada ianuarie – februarie 2019 și vor reveni în Rusia nu mai devreme de luna martie anul viitor. Această decizie îi vizează și pe cetățenii RM care anterior au fost deportați din cauza acelorași încălcări”, a scris Igor Dodon pe pagina sa oficială de Facebook.

Potrivit șefului statului, acest pas demonstrează deschiderea și interesul deosebit al conducerii Federatiei Ruse de a ajuta cetățenii noștri și de a dezvolta un parteneriat strategic cu țara noastră în toate domeniile de interes reciproc.

Fluxul de știri
0